Novosti

HikVision prezentacija februar Holiday Inn

picture
Podeli Tweet

08. Februara u hotelu Holiday Inn, kompanija Sectron je ugostila svoje dugogodišnje saradnike na prezentaciji koja je obuhvatila novitete u oblasti Hikvision proivoda,  interfonskih sistema i video nadzora..

Uvodno i glavno predavanje se odnosilo na nove proizvode u oblasti interfonskih Sistema, Hikvision interfonske sisteme kao novitete u svakom smislu.

Po prvi put je Hikvision prvi po prometu na tržištu bezbednosnih sistema. Kao vodeći u proizvodnji security Sistema, Hikvision je postavio nove standard u  CCTV sektoru, a kao poslednja novost da je Hikvision kupio Pyronics, dokazuje se nagoveštaj da  tržište security opreme širi na sve grane. U globalu se napreduje i planira širenje kroz sve sfere i oblasti bezbednosnih sistema odnosno sve teži jednom integrisanom rešenju. 

Tržište kod nas se svakodnevno menja. Potražnja za videointerfonima je porasla, pre svega zbog pada cene, zbog većeg broja proizvođača i različite ponude, ali najviše zbog toga što se svest ljudi menja u smislu potražnje ka interfonskim sistemima kao deo kontrole pristupa. Klijenti žele da imaju ne samo audio indentifikaciju, vec i video, gde je videointerfonski sistem najelegantnije rešenje.

Traže se digitalni sistemi koji mogu da se integrišu sa drugima sistemima, da se povežu sa Smart telefonima, gde polako analogija izlazi iz centra pažnje bez obzira na svoju cenu. Obzirom na sve navedeno, akcenat se narednih godina stavlja na videointerfonske sisteme. IP varijanta sada uslužuje i pokriva  manje korisnike, ali i veće objekte, blokove zgrada, 4000 stanova itd.

Moguća je integracija sa CCTV sistemom, a  hardverski se povezuje i sa alarmnim senzorima i interfon  glumi jednostavnu alarmnu centralu. Moguća je i integracija sa Smart telefonima preko aplikacije koja vrši direktno upravljanje pozivnom tablom, prosleđivanje poziva, otključavanje vrata i komunikacije sa korisnikom.

Veliko interesovanje je pokazano za novi Hikvision proizvodni program koji se odnosi na  gamu novih uređaja koji su se baziraju na termalnom zračenju. Termalno zracenje je  pojava da sva tela u prirodi čija je temperature viša od apsolutne nule (-273⁰C) emituju elektromagnetne talase. Ljudsko oko ne može da vidi ove elektromagnetne talase ali uz pomoć termalnih kamera, možemo dobiti razumljivu sliku čak i u uslovima potpunog mraka.

 

 

 

HikVision u svojoj ponudi ima kamere koje imaju samo termalni senzor, ali i kamere koje imaju dva senzora u jednoj kameri, termalni senzor i Darkfighter video senzor koji koji je namenjen za uslove vrlo slabog osvetljenja koji služi kao dodatna pomoć termalnom senzoru.

U zavisnosti od potrebe korisnika, mogu se izabrati box kamere   ,

bullet kamere za spoljnu montažu ,

pokretne PTZ kamere kao i pozicione kamere .

Akcenat prezentacije je bio na prikazu video snimaka različitih scenarija u praksi i pokazivanju kako termalne kamere daju informaciju o tome šta snimaju u uslovima kada su klasične kamere u skoro u potpunosti neupotrebljive zbog odsustva svetla ili teških vremenskih uslova (magle i jake kiše).

 

Na prezentaciji je prisustvovalo više od stotinu ljudi, a interesovanje za termalnim kamerama i njihovim mogućnostima je bilo vrlo veliko.